Even voorstellen

Wij zijn Karen & Liesbeth,

Dat ‘zorgen voor’ een grote rol in ons leven zou spelen, dat stond al vast van in onze kinderjaren. Beiden zijn we afkomstig van een boerderij, waar we de kans kregen om te ontdekken, te ervaren…  Al van jongs af aan waren we graag bezig met verzorging en hierdoor werd de keuze voor verpleegkunde snel gemaakt.


Ik, Karen, volgde mijn opleiding bachelor in de verpleegkunde in KHBO Brugge Oostende. Daar leerde ik wat een kwaliteitsvolle patiëntenzorg is en vooral hoe de beste zorgverlening gewaarborgd kan worden.

Als afstudeerrichting koos ik geriatrie, de oudere zorgvrager. Het sprak mij aan omdat ouderen vaak bijzondere kwetsbaarheden hebben zoals dementie, depressie, hoog valrisico… Hier wordt de nadruk van de zorg gelegd op belevingsgerichte en ethische benadering van de cruciale zorgmomenten. Pas wanneer je de situatie goed kent, kan er goed gehandeld worden.

Na het afronden van mijn opleiding in juli 2008 heb ik een viertal jaar gewerkt in WZC Sint Anna te Bulskamp. Hierna heb ik de oorden van de thuisverpleging opgezocht. Ik kreeg de kans om bij thuisverpleegkundige Nadine Bailleul heel wat boeiende werkervaring op te doen.


Liesbeth heeft 3 jaar gestudeerd in Waregem, waar ze de richting verpleegkunde volgde. De stages in het ziekenhuis deed ze graag maar toch had ze het gevoel dat er iets ontbrak. Toen ze tijdens  haar stage in contact kwam met de thuisverpleging, wist ze dat bij de patiënten thuis gaan in hun vertrouwde omgeving was wat ze wou doen…. In juni 2011 behaalde ze haar diploma gegradueerd verpleegkunde en op 1 augustus mocht ze aan de slag…

Wij hebben elkaar leren kennen in het WZC Sint Anna te Bulskamp. Ik werkte daar als verpleegkundige en Liesbeth deed op dezelfde afdeling haar vakantiejob. Het klikte, zowel op vriendschappelijk als op professioneel vlak. Dat onze paden elkaar later nog gingen kruisen, dat hadden we niet durven dromen…

Nadat we elk enkele jaren werkervaring hebben opgedaan, wordt het tijd voor een nieuwe stap. Een boeiende en mooie uitdaging voor ons beiden… Tijd maken voor onze patiënten, ons volledig toeleggen op hun zorg,  de vele variatie en het zelfstandig werken spreken ons erg aan.

‘Zorgen voor’ betekent onder meer ‘verantwoordelijkheid dragen voor’,’garant staan voor’…

Liesbeth en ik willen graag zorgen… voor jou!