Nuttige tips

Er zijn momenteel een aantal erg nuttige zaken verkrijgbaar op de markt die het mogelijk maken om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Wij hebben er enkele op een rijtje geplaatst voor jou…

Personenalarmsysteem (PAS)

image00

Ben je gevallen, voel je je onwel of bevind je je in een andere noodsituatie? Met één druk op de knop heb je contact met de alarmcentrale, die je dag en nacht kan bereiken. Via een handenvrij systeem praat je met de mensen van de alarmcentrale die 24 op 24 uur en 7 dagen op 7 beschikbaar zijn. De alarmcentrale waarschuwt een van de drie contactpersonen die je vooraf opgaf.

Het Personenalarmsysteem is er voor mensen op leeftijd, met een chronische ziekte of een handicap. Met het Personenalarmsysteem kan je thuis blijven wonen met de zekerheid dat er snel gereageerd wordt in noodsituaties.

Sleutelbakje

image01

Wanneer er meerdere mensen toegang nodig hebben tot jouw sleutel van de voor- of achterdeur dan biedt een sleutelbakje een veilige oplossing. Je hoeft enkel een cijfercode uit te wisselen binnen de kring van de bevoegde mensen. Indien deze kring verandert, kan de code eenvoudig worden gewijzigd.

Mobiele telefoon voor senioren   

image02              

Deze mobiele telefoon biedt verschillende functies aan die aangepast zijn aan senioren of aan mensen die minder goedziend of goed horend zijn.

Het bevat:

  • een aan- en uitknop in een iets groter formaat
  • een groter scherm met een sterk contrast om de tekst goed te kunnen lezen
  • het geluid kan super luid worden gezet
  • een trilfunctie is voorzien
  • erg grote toetsen, alsook de cijfers daarop
  • licht toestel in gewicht, past goed in de broekzak
  • een gemakkelijk toestel in gebruik

Traplift

traplift_acorn_1

Op een bepaald moment wordt je geconfronteerd met zaken die niet meer zo makkelijk gaan als vroeger, een voorbeeld hiervan is het nemen van de trap.

Een traplift kan een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing bieden, het geeft je terug de vrijheid om alle ruimtes van de woning te gebruiken, zonder hulp van anderen.